Un jurnalist român care efectua o investigație, reținut, apoi eliberat de poliția bulgară

 
Attila Biro
Attila Biro

Ambasada României la Sofia are în atenţie cazul cetăţeanului român reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).”O echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetăţeanul român pentru a acorda asistenţă. În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autorităţile bulgare au informat că cetăţeanul român a fost reţinut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zonă aflată în atenţia autorităţilor din această ţară. După efectuarea verificărilor, cetăţeanul român a fost eliberat.

Reprezentanţii misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistenţă consulară în relaţia cu autorităţile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii.

Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situaţiei, fiind în contact cu autorităţile bulgare”, anunță MAE.

Rise Project România a publicat, în noaptea de joi spre vineri, pe pagina oficială de Facebook, informaţia că jurnalistul Attila Biro şi un coleg bulgar au fost reţinuţi de poliţie. Cei doi se aflau lângă localitatea Pernik, "unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene", mai precizează Rise Project România.

Ulterior, cei de la Rise au precizat că jurnaliștii au fost eliberați, ba chiar au dat o mână de ajutor la strângerea documentelor.

”Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie.

Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră.

Înțelegem că Attila și Dimitar au fost reținuți chiar lângă groapa unde erau arse documentele din cazul de corupție pe care îl investigau”, au scris cei de la Rise.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?