Un general demis în cazul Ciorogârla, numit comandant al "Lupilor Negri" din Iaşi

 
Foto: forter.ro
Foto: forter.ro
Fostul şef al Direcţiei de Contrainformaţii şi Siguranţă Militară din cadrul MApN, generalul de brigadă Ion Ungureanu, a fost numit la comanda Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", din care face parte şi Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi.
"Domnul general de brigadă Ion Ungureanu îi succede domnului colonel Ioan Manci, care a fost numit în funcţia de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată din Bistriţa. Ceremonia (de învestire, n.r.) s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', domnul general maior dr. Mircea Savu", se precizează într-un comunicat de presă al Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt".

Generalul de brigadă Ion Ungureanu şi-a început cariera militară 1981, fiind absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi "Mihai Viteazu" din Piteşti. A ocupat funcţii în statele majore ale unităţilor unde a lucrat, lector în cadrul Centrului de pregătire a Infanteriei şi Tancurilor, iar în anul 1993 a absolvit Facultatea de Comandă şi Stat Major din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I". În anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Lucian Blaga", iar în anul 2007 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare. În 2008, a primit "Ordinul Naţional" pentru merit în gardă de cavaler.


La sfârşitul lunii ianuarie 2009, ministrul Apărării Mihai Stănişoară l-a demis de la şefia Direcţiei de Contrainformaţii şi Siguranţă Militară, după ce s-a constatat dispariţia a zeci de arme dintr-un depozit al unităţii militare din Ciorogârla, judeţul Ilfov. Alături de el, alţi 15 militari, unii dintre ei cu funcţii de conducere în cadrul structurilor MAN, au fost demişi.

La mijlocul lunii februarie, şapte militari, suspecţi că ar fi participat la furt, au fost arestaţi preventiv pentru 25 de zile.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?