Un gardian de la Penitenciarul Miercurea Ciuc s-a împuşcat. "L-au amenințat"

Mai multe locuri în penitenciare
Mai multe locuri în penitenciare

Un gardian în vârstă de 36 de ani, de la Penitenciarul Miercurea Ciuc, s-a împuşcat mortal cu arma din dotare. Colegii săi au fost cei care l-au găsit zăcând într-o baltă de sânge şi au chemat imediat o ambulanţă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.Potrivit comisarului şef Miklos Zoltan, bărbatul nu avusese, anterior, un comportament care să trezească suspiciuni.

"Agentul de penitenciar s-a prezentat la serviciu dimineaţa, la ora 7.00, a intrat să execute serviciul în postul de pază, pe perimetrul locului de deţinere, şi, în jurul orei 7.25, s-au auzit împuşcături şi s-a constatat că s-a împuşcat în cap. Agentul este încadrat la unitatea noastră de 14 ani, până în prezent nu a prezentat probleme deosebite şi nici la evaluări periodice psihologice nu s-au constatat probleme deosebite", a precizat Zoltan.

Totuşi, un apropiat al gardianului a povestit pentru presa locală că acesta fusese supus unor presiuni din partea superiorilor, din cauza unei bătăi între deţinuţi.

"Motivul sinuciderii este cunoscut de către colegii lui. Realitatea este că l-au amenințat că va fi demis sau că i se va reține din salariu", a povestit sursa. "Îmi pare rău pentru el că și-a luat viața, a fost coleg cu mine, îl știam de mic copil! Conducerea penitenciarului se disculpă mascând realitatea! Totul a pornit de la un scandal, ceva bătaie între deținuți, pe tura lui. Acesta nu a intervenit cum trebuia, iar superiorii au făcut presiuni asupra lui. Gabi nu a rezistat presiunilor și s-a sinucis!", a adăugat aceeaşi persoană.

Gardianul nu era căsătorit şi nu avea copii. El nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-şi justifice gestul.

Poliţia a demarat o anchetă, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?