Un fost gardian nazist a fost expulzat din SUA

 
Foto: majesty.ro
Foto: majesty.ro
Un fost gardian nazist în vârstă de 83 de ani, care a participat la masacrarea a 8.000 de evrei în Polonia în 1943 şi care după război a obţinut cetăţenia americană, a fost expulzat în Austria, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

Josias Kumpf a fugit din Austria în 1956 şi în 1964 a obţinut cetăţenia americană, a informat departamentul. În 2003, după anchete asupra acţiunilor sale în timpul celui de al Doilea Război Mondial, administraţia americană a cerut justiţiei să-i retragă cetăţenia, ceea ce a obţinut în mai 2005.

Ancheta autorităţilor americane a arătat că Josias Kumpf, născut în Serbia, a devenit gardian SS în lagărul din Sachsenhausen, în Germania, în octombrie 1942, înainte de a fi transferat în lagărul de muncă forţată Trawniki din Polonia. Chiar el a recunoscut că a participat la o operaţiune nazistă care a dus la uciderea a 42.000 de evrei în doar două zile, în trei lagăre din Polonia.

Kumpf a participat personal la uciderea a 8.000 de evrei, dintre care 400 copii, "având grijă ca cei care nu erau decât pe jumătate morţi sau în convulsii să nu poată scăpa", a spus departamentul. "Dacă una dintre aceste persoane încerca să scape, misiunea lui era de a trage pentru a ucide", a adăugat el.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?