Un fond american de investiții intră pe piața mass-media din România

Investiții
Investiții

Oportunitate uriaşă pentru presa din România! Un fond american de investiţii va intra pe piața media din țara noastră în luna mai. Intenţia este de a investi în mass media locală, în schimbul preluării unor acţiuni la companiile respective. Un fond american de investiții va intra în luna mai în România cu intenția de a investi în mass-media locală, în special în televiziuni, posturi de radio și platforme naționale sau regionale, dar și în societăți media de importanță locală din anumite zone, în schimbul preluării unor participații la aceste companii.

Discuțiile au fost definitivate săptămâna trecută la Washington de Cozmin Gușă, consultant politic și acționar Realitatea Media, care a gândit proiectul.

În cazul proiectului pregătit acum de Cozmin Gușă, bugetul total al fondului american va fi de 50 de milioane de dolari, într-o primă fază urmând să fie investite 10 milioane de dolari, potrivit Profit.ro.

Cozmin Gușă a confirmat informația, precizând că detalii vor fi anunțate în perioada următoare. Bugetul fondului de investiții alocat acestui proiect va fi administrat de o companie avându-i în structura de acționariat pe Cozmin Gușă și pe investitori americani și din spațiul euro-atlantic.

Societățile media interesate de o astfel de infuzie de capital vor putea depune dosare, iar board-ul companiei va analiza care dintre acestea constituie o bună oportunitate de investiții.

Dacă o societate media trece de criteriile de selecţie, o companie americană va cumpăra, cu titlu definitiv, acţiuni minoritare la societatea românească. Următorul pas este ca membrii noii şi vechii conduceri să gândească împreună un plan de afaceri pe termen mediu. Ţinta finală va fi creşterea audienţei şi, implicit, a cifrei de afaceri.

Piața media din România este estimată să crească anul acesta la aproape 460 de milioane de euro, de la 407 milioane de euro anul trecut, susținută, mai ales, de avansul investițiilor în publicitatea TV. Publicitatea online este calculată tot în urcare, la peste 50 de milioane de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?