Un elveţian a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru şantajarea moştenitoarei BMW

 
Foto: blick.ch
Foto: blick.ch
Un elveţian a fost condamnat luni la şase ani de închisoare de către un tribunal din Munchen, sudul Germaniei, pentru că a şantajat mai multe femei bogate, printre care pe moştenitoarea BMW, informează AFP.

Helg Sgarbi "este condamnat la şase ani de închisoare", a declarat preşedintele instanţei, la capătul unui proces care a durat foarte puţin, pentru că avocatul acuzatului a recunoscut "majoritatea" faptelor reproşate clientului său.

Elveţianul în vârstă de 44 de ani nu a reacţionat la anunţarea verdictului.

Procurorul ceruse nouă ani de închisoare, în timp ce apărarea lui Sgarbi ceruse o pedeapsă maximă de cinci ani.

Procesul nu a permis însă să se afle ce s-a întâmplat cu banii extorcaţi şi nici cu dovezile video ale "întâlnirilor intime" ale elveţianului cu victimele sale, pe care folosea pentru a le şantaja.

"Vreau să le prezint public scuzele mele victimelor", a declarat Sgarbi în faţa instanţei.

Sgarbi a încercat, printre altele, să obţină peste 340 de milioane de euro de la Susanne Klatten, în vârstă de 46 de ani, cea mai bogată femeie din Germania, ameninţând-o că va publica fotografii compromiţătoare. Elveţianul a obţinut în cele din urmă şapte milioane de euro.

Alte trei victime şi-au păstrat anonimatul.

Recunoaşterea faptelor de către acuzat a fost calificată drept "surprinzătoare" de către procuror şi a permis scurtarea dezbaterilor, care erau prevăzute să dureze o săptămână. Această evoluţie a scutit-o de asemenea pe Susanne Klatten să depună mărturie în faţa tribunalului.

Helg Sgarbi "împrumuta" bani sub diverse pretexte de la cuceririle sale feminine, toate întâlnite în hoteluri sau centre de frumuseţe de lux. După ce se despărţea de ele, le ameninţa că va publica fotografii compromiţătoare.

Sgarbi i-a trimis lui Susanne Klatten fotografii şi înregistrări video ale serilor petrecute împreună la hotelul Holiday Inn de la Munchen, cerându-i bani şi ameninţând-o că, în caz contrar, le va trimite soţului ei şi presei.

De la alte trei victime, femei bogate mai în vârstă decât el, Helg Sgarbi a obţinut 2,4 milioane de euro, prin acelaşi metode, afirmă acuzarea.

În vârstă de 46 de ani, Klatten este moştenitoarea dinastiei Quandt, având acţiuni la constructorul de maşini BMW şi grupul Altana din industria chimică. În noiembrie 2008, averea ei era estimată la 7,8 miliarde de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?