Un deputat USR avertizează: PSD trimite cifre false la Comisia Europeană!

 

Deputatul USR Cristina Prună semnalează că PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanțele economice ale României.

Comisia Europeană a început să trimită scrisori către guvernul de la București pentru a atrage atenția asupra exactității cifrelor raportate, atât privind deficitul bugetar, cât și, mai nou, producțiile-record de porumb, spune deputatul USR Cristina Prună.

”Ce s-a întâmplat de fapt?

Mai întâi, au măsluit cifrele deficitului bugetar, pe 2018, pentru a nu sări de pragul de 3% din PIB. Au făcut acest lucru prin nerambursarea, la timp, a TVA-ului mediului privat.

Mai nou, aflăm că acele producții-record de porumb cu care se lăudau Liviu Dragnea și Petre Daea în 2017 și 2018, cu creșteri de câte 4 milioane de tone în fiecare an, au fost de fapt supraestimate. Miza este una foarte perversă pentru sănătatea economiei românești: creșterea artificială a PIB-ului României.

Mai pe românește, nu numai că am avut o creștere economică bazată pe consum și nu pe investiții, dar am și umflat-o prin cifre incorecte. Acest lucru înseamnă că acel deficit de 3%, la un PIB supraestimat, a sărit în realitate cu mult de ceea ce ne permiteau regulile europene!”, a declarat Cristina Prună.

Parlamentarul mai spune că statul a trecut demult linia roșie a cheltuielilor. Se împrumută excesiv pe termene foarte lungi pentru consum, nu face investiții, iar acest lucru ne va ustura când vom ajunge la momentul adevărului, adică instabilitate internațională și o posibilă criză economică.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?