Un cutremur misterios s-a simţit de la un capăt la altul al Planetei. 20 de minute de stupoare

 
Cutremur
Cutremur
Cutremur Cutremur neobişnuit Zona seismică

O undă seismică misterioasă care s-a resimţit pe aparate timp de 20 de minute de la un capăt la altul al Planetei a dat bătăi de cap seismologilor la începutul acestei luni, scrie Sky News.Cutremurul misterios a avut loc în data de 11 noiembrie, în apropierea arhipeleagului Mayotte, în Oceanul Indian, nu departe de Madagascar.

Unda seismică a fost detectată simultan de senzorii de pe întreaga planetă, din Noua Zeelandă până în Canada.

Valurile seismice au fost detectate în Zambia, Kenya și Etiopia. Ulterior au fost simțite în Chile, Noua Zeelandă, chiar şi în Hawaii.

Aceste valuri seismice au avut o durată de peste 20 de minute și au înconjurat întreaga planetă.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu ce să creadă despre acest fenomen neobişnuit. Caracterul exotic al cutremurui este legat mai ales de frecvenţa joasă a semnalului recepţionat.

”Nu cred că am văzut ceva asemănător” a spus Göran Ekström, seismolog la Universitatea Columbia.

O ipoteză luată în calcul leagă aceste unde seismice anormale de activitatea vulcanică din zonă, cel mai probabil din cauza mișcărilor uriașe de magmă de sub Oceanul Indian.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?