Un copil de cinci ani a reuşit să spargă un cont de Xbox One

 
Un copil de cinci ani a reuşit să spargă un cont de Xbox One
Un copil de cinci ani a reuşit să spargă un cont de Xbox One

Din câteva tentative şi o grămadă de noroc, un copil de doar cinci ani a reuşit să spargă al tătălui său din cauza unei vulnerabilităţi - scrie playtech.ro.

De multe ori auzim afirmaţia, că nimic nu se compară cu imaginaţia unui copil. Un eveniment desfăşurat zilele trecute confirmă foarte bine această asociere de cuvinte.

La frageda vârstă de doar 5 ani, din încercarea de a se autentifica pe contul de Xbox One al tătălui său, pentru a se juca, copilul a descoperit o vulnerabilitate majoră a consolei. Fără şă ştie parola corectă, Kristoffer Von Hassel a putut efectiv să treacă de sistemul de . A fost suficient să introducă o parolă aleatorie greşită o dată, doar ca a doua oară, să completeze câmpul de text dedicat parolei cu spaţii. Instant, a putut să se autentifice şi să acceseze nestingherit contul de Xbox One al tatălui. Intervievat la scurt timp după eveniment, reacţia tânărului la descoperirea pe care o făcuse a fost cât se poate de exclamativă ,,Yea!”.

Interesant este că, pentru un timp, Kristoffer se panicase, de frică să nu afle tatăl său că i-a spart parola. Pe lângă faptul că, fără tatăl său de faţă, nu avea voie să se joace. De partea cealaltă a baricadei, la auzul veştii, oficialii Microsoft s-au grăbit să-l răsplătească pe micul hacker. Ca răsplată pentru descoperirea sa, a primit patru jocuri, 50 de dolari şi un an de Xbox Live Gold gratuit. În plus, fără nici un fel glumă, drăguţul din imaginea de mai sus a fost creditat de gigantul din Redmond cu tilul de cercetător pe probleme de securitate la Microsoft. La această oră, este cel ma tânăr individ de pe respectiva lista de cercetători.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
06 Apr 21:20
Si nepotul meu lasat singur cu tv-ul si telecomanda a bagat tv-ul in service-menu. De fapt in prima faza nici nu stiam ce e aia, dupa aia am cautat pe net si am aflat ca e o combinatie ciudata de taste ce se apasa pe telecomanda si intra tv-ul in service-menu (unde se pot seta paramatrii ascunsi ai tv-ului). Probabilitatea de a apasa intamplator acele taste in acea ordine era practic nula. Acum nu stiu daca nu cumva a apasat alte taste decat cele oficiale. Legat de caz cine stie daca nu cumva asta era o vulnerabilitate intentionata ca se stie ca exista o lege in SUA care interzice comercializarea de echipamente pe care FBI, CIA, etc. sa nu le poata accesa oricand fara parola si sa poata ocoli orice protectie. Si e usor de tinut minte o combinatie de genul: Parola gresita si apoi spatii.
Răspunde
1 0
nelutiu
06 Apr 17:36
Asta denotă că autorii programelor au dat în mitea copiilor şi să mai gândească un pic dacă acest copil i-au băgat în eclipsă!

Mă gândesc la hekar-ii noştri acei de toate zilele oare mai au conturi nesparte, lucreay[ pentru interolpi, sau pentru politrucii care ne-au căzut în cap şi au creat cel mai mare dezastru al României creat de comunişti?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?