Un copil are IQ-ul lui Einstein, la doar doi ani

 
Foto:farm3.static.flickr.com
Foto:farm3.static.flickr.com
În timp ce copiii de doi ani descoperă bucuria jocului, Oscar Wrigley, învaţă mai degrabă despre animale sălbatice sau despre istoria Romei Antice. Băieţelul de doar doi ani, cinci luni şi 11 zile, a fost acceptat ca membru în Mensa, fiind cel mai tânăr băiat, membru al organizaţiei. IQ-ul său depăşeşte 160 şi este comparabil cu cel al lui Einstein sau al lui Stephen Hawkin.


Copilul este capabil să asculte muzică clasică şi să recunoască diferite instrumente muzicale la care se cântă, spun părinţii lui. "Oscar i-a povestit, recent, soţiei mele despre ciclul reproductiv al pinguinilor", a spus tatăl băiatului, un specialist în IT, pentru Daily Mail.

Inteligenţa sa e practic în afara scalei, pentru că testul Stanford-Binet de 45 de minute, nu poate să măsoare un coeficient mai mare de 160. Doctorul Peter Congdon a spus că o astfel de inteligenţă apare la unul din 100.000 de copii.

"Va trebui să-l testăm, în viitor, pentru a stabili exact care este coeficientul lui de inteligenţă", a declarat doctorul.

Părinţii lui Oscar povestesc că băiatul a început să vorbească la nouă luni, iar la vârsta de 18 luni recita alfabetul. La vârsta de doi ani avea un vocabular de câteva mii de cuvinte, în timp majoritatea copiilor de vârsta lui ştiu doar 50 de cuvinte.

"Copilul are o înclinaţie spre muzică şi deja a cerut un saxofon, cadou de Crăciun, chiar dacă e prea mic să poată cânta la el", spun părinţii micuţului.

Părinţii lui Oscar au un IQ normal, însă unchiul lui, Jonathan Masters, a fost un copil precoce, care la doar 13 ani era înscris la facultate.

"La patru luni îi arătam două obiecte vestimentare şi el alegea ce vrea să poarte. Recent un prieten stătea la noi în grădină şi i-a arătat o pasăre lui Oscar. Copilul i-a spus că e un piţigoi albastru. Vocabularul lui e uimitor. E capabil să contruiască fraze complexe", a povestit Hannah, mama copilului.

Părinţii lui Oscar sunt îngrijoraţi de felul în care îl vor educa pe Oscar. Mama sa se luptă cu Reading Borough Concil ca micuţul să fie acceptat la şcoală, cu doi ani mai devreme decât vârsta obişnuită.

Un purtător de cuvânt de la Mensa a confirmat că Oscar e cel mai tânăr băiat care a intrat în organizaţie. Al doilea băiat ca vârstă care a intrat în Mensa a fost Ben Woods, care avea doi ani şi 10 luni în 1995. Cel mai tânăr copil din Mensa este, Elise Tan Roberts, din Edmonton, Londra, care a fost acceptat, în urmă cu un an, cu un IQ de 154 la vârsta de doar doi ani, patru luni şi 14 zile.

Mensa fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946 este cea mai mare organizaţie care pune în legătură oamenii care au un coeficient mai mare de 148.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?