Un consilier PNL va susține taxa pe Oxigen, chiar dacă o critică pe Firea

 

Ciprian Ciucu, consilier PNL în Primăria Capitalei, a declarat că susține inițiativa Gabrielei Firea, chiar dacă recunoaște că este un primar incompetent. Motivul? Pentru că situația este extrem de periculoasă pentru sănătatea bucureștenilor și suntem în infringement pe calitatea aerului.

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, a anunțat că va susține proiectul primarului general Gabriela Firea privind taxarea intrării în Capitală cu mașini înmatriculate în alte județe precum și interzicerea circulației în zona centrală a autoturismelor poluante, menționând însă că va propune un amendament prin care banii colectați să fie utilizați pentru măsuri de mobilitate urbană.

"Măsurile pe care le anunță Gabriela Firea azi sunt exact măsurile pe care trebuia să le ia după mai bine de 3 ani de mandat.

Sunt genul de măsuri cu caracter restrictiv care se iau la sfârșit, după ce ai creat alternativele: (1) transport comun decent și de încredere, (2) transport alternativ, (3) parcări la intrarea în oraș, (4) șosea de centură ș.a.m.d. Este vorba de acele măsuri mai complicate, mai grele, proiecte de infrastructură care nu au fost și nu sunt la îndemâna acestui primar incompetent.

Cu toate acestea, voi susține aceste propuneri, chiar dacă pune carul înaintea boilor, pentru că situația este extrem de periculoasă pentru sănătatea bucureștenilor și suntem în infringement pe calitatea aerului.

Urmează ca noi să facem de la anul lucrurile cum trebuie făcute, în ordinea lor logică.

P.S. Și încă ceva: voi propune un amendament prin care sumele colectate să fie utilizate special pe măsuri de mobilitate urbană / calitatea aerului. Asta ca să nu trimită iar pensionarii la mare sau să toace acești bani pe alte concerte și festivaluri!", își închie postarea Ciprian Ciucu.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov, precum și interzicerea accesului în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
14 Aug 21:17
Este o mare aberatie.
Procentul mașinilor din alte județe, inclusiv Ilfov, ajunge pe la cca 5%, total nesemnificativ.
Dar pentru aceasta va trebui dezvoltată o infrastructură de supraveghere si taxare, adică bani.
În schimb, șoseaua de centură bate pasul pe loc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?