Un cercetător s-a "bulgărit" cu o balenă ucigaşă

 
Foto: Robert L. Pitman
Foto: Robert L. Pitman
Un cercetător, aflat pe o navă în Marea Ross din Antarctica, s-a "bătut" cu zăpadă cu o orcă!
Omul de ştiinţă era într-o expediţie de însemnare a balenelor ucigaşe, când a văzut aproape de navă un grup de orci. "Una dintre balene, probabil o femelă adultă, se juca în faţa noastră. Am vrut să ştie că suntem acolo, aşa că am făcut un bulgăraş de zăpadă şi l-am aruncat spre ea. Am lovit-o pe o parte, iar zăpada s-a evaporat aproape instantaneu.", a povestit Robert L.Pitman.

Spre surpriza tuturor, balena a început să împingă o bucată de gheaţă de lângă ea şi la un moment dat a spart-o cu coada. Orca a dispărut apoi pentru un minut, reapărând la suprafaţa apei cu altă bucată de gheaţă, de mărimea unei mingii de volei. De data această, a aruncat-o cu coada spre navă.


Balenei i-a plăcut jocul, şi a mai repetat bulgăreala încă o dată. După care s-a plictisit şi a dispărut sub ape.

Robert L. Pitman este un cercetător specializat în viaţa marină, de la Southwest Fisheries Science Center din La Jolla, California. El şi-a petrecut ultimii 35 de ani pe mare, studiind balenele şi delfinii din întreaga lume.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?