Un cercetător a prezis cutremurul din Italia, dar a fost numit "imbecil"

 
Foto: lastampa.it
Foto: lastampa.it
Un cercetător italian a prezis cutremurul din Aquila cu câteva săptămâni înainte, dar a fost raportat autorităţilor pentru că a creat panică.

Un tehnician al Institutului de astrofizică, Giampaolo Giuliani, susţinea că poate prezice seismele. "De zece ani reuşim să vedem astfel de evenimente la o distanţă de 100-150 kilometri. De trei zile se înregistra o creştere a radonului", un gaz care este emis în momentul seismelor, a spus el.

"Creşterea puternică a radonului anunţă cutremure puternice", a subliniat el. În urmă cu opt zile, Giuliani a spus că un cutremur puternic va avea loc în curînd în Sulmona, oraş din regiunea lovită de seism. Anunţul, care a provocat panică, a făcut ca şeful protecţiei civile italiene, Guido Bertolaso, să-l numească "imbecil".

Institutul de astrofizică a spus că cercetările privitoare la seisme efectuate de Giuliani "sunt desfăşurate cu titlu personal". Bertolaso a spus luni: "Cutremurele nu pot fi aunţate, aceasta este părerea comunităţii oamenilor de ştiinţă".

Şeful Instititului naţional de geofizică a spus că adevărata problemă este că Italia nu a luat măsuri de precauţie, în pofida istoriei sale tragice de cutremure.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?