Un celebru actor militează pentru crearea unui Sanctuar Antarctic. Povestea din spatele proiectului

 
Un celebru actor militează pentru crearea unui Sanctuar Antarctic. Povestea din spatele proiectului
Un celebru actor militează pentru crearea unui Sanctuar Antarctic. Povestea din spatele proiectului

Actorul Javier Bardem s-a întâlnit luni cu ministrul britanic al mediului, Michael Gove, pentru a vorbi despre crearea unui Sanctuar Antarctic, un proiect în care artistul spaniol este deja implicat, relatează EFE.

Într-un scurt mesaj postat pe conturile sale de Twitter şi Instagram, Bardem arată că încearcă să găsească momentul prielnic perfect pentru a proteja Antarctica. Mesajul său în engleză şi spaniolă este însoţit de o imagine amuzantă în care actorul pare să converseze cu un pinguin, simbolul acestei campanii.

Militantismul lui Bardem în favoarea continentului de gheaţă a început cu multe luni în urmă, la începutul anului acesta, când actorul a plonjat în străfundurile oceanului Antarctic pentru a susţine acolo crearea celei mai mari zone marine protejate din lume. Bardem care a călătorit la bordul legendarei nave Arctic Sunrise, aparţinând Greenpeace, s-a scufundat cu submarinul la o adâncime de 270 de metri şi a rememorat experienţa, povestind cum s-a simţit copleşit de "incredibila varietate de culori şi de viaţa" care îl înconjura.

În periplul său prin lume pentru a extinde protecţia Antarcticii, actorul a ajuns în februarie şi la Berlín, alături de Greenpeace, unde a prezentat rezultatele expediţiilor submarine care relevă atât ampla diversitate a ecosistemului antarctic cât şi fragilitatea sa.

Călătoria actorului în Antarctica este ilustrată şi într-un documentar care prezintă imaginile filmate timp de şapte zile şi scufundările ce fac parte din campania internaţională a Greenpeace. Această campanie l-a determinat pe actor să deschidă un cont pe Twitter, #BardemAntartic, pentru a susţine eforturile pentru crearea acestui sanctuar, pentru care Greenpeace a strâns deja 1,7 milioane de semnături. 

 

 

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?