Un brand de top îşi închide toate magazinele din România

 
Un brand de top îşi închide toate magazinele din România
Un brand de top îşi închide toate magazinele din România

Marks & Spencer a anunţat marţi că va începe consultări cu angajaţii săi cu privire la propunerile de închidere a celor şase magazine din România. Propunerile au fost elaborate de Marks & Spencer în urma unei analize cuprinzătoare a celor 466 magazine internaţionale ale sale, desfăşurată pentru a obţine o imagine clară a activităţii companiei în prezent şi a factorilor determinanţi ai rezultatelor.

Analiza a examinat performanţa şi potenţialul fiecăreia dintre pieţele internaţionale pe care Grupul este prezent. Aceasta a arătat că activitatea internaţională a Marks & Spencer poate fi grupată în două părţi: un segment care include operaţiunile realizate, ca model de afaceri, prin companii deţinute de Grup şi care înregistrează pierderi pe mai multe pieţe, şi o activitate profitabilă, desfăşurată în regim de franciză, care a înregistrat un profit de 87 milioane £ anul trecut.

Anul trecut, operaţiunile desfăşurate de grup prin companii aflate în proprietatea sa pe zece pieţe au înregistrat o pierdere de 45 milioane £ şi venituri de 171 milioane £, iar activităţile de pe unele pieţe au acumulat pierderi în ultimii cinci ani. Analiza a indicat că această situaţie este cauzată de o serie de factori, printre care portofoliul fragmentat de magazine deţinute şi dimensiunea redusă a afacerilor. În plus, există oportunităţi limitate de creştere pe aceste pieţe în viitor.

Marks & Spencer propune închiderea tuturor celor 53 magazine aflate integral în proprietatea sa pe aceste zece pieţe, inclusiv zece magazine în China şi şapte în Franţa, precum şi a magazinelor sale din Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovacia, Olanda, Belgia şi România, scrie capital.ro.

 

PROMOTIILE eMAG DIN ACEST MOMENT POT FI CONSULTATE AICI.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?