Un bărbat din Dolj a găsit o ghiulea neexplodată de 50 de kg. Ce a urmat

Un doljean a găsit o ghiulea de aproximativ 50 kg și alte patru fragmente de ghiulea la o distanță de aprox. 10 m distanță între ele, pe ostrovul Calafatul Mare, în dreptul km fluvial 791.Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu echipa pirotehnică pentru identificare, ridicare, transportul şi depozitarea ghiulelei. La sosirea echipei pirotehnice zona era balizată de către un echipaj al Poliției de Frontieră Calafat. Misiunea de asanare a echipei pirotehnice s-a desfăşurat fără probleme, muniția găsită fiind depozitată în loc special amenajat în vederea distrugeri controlate ulterior într-un poligon, scrie Gazeta de Sud.

Pentru a şti cum să acţionaţi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, ne aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:

-nu le atingeţi;

-nu le loviţi sau mişcaţi;

-nu le introduceţi în foc;

-nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

-nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;

-nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;

-în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;

-când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?