Un bărbat și-a conectat gardul la curent electric. A urmat o tragedie, dar criminalul a scăpat ușor

 
Gard electrificat
Gard electrificat

Un bărbat din Alba și-a conectat gardul la curent electric de 220 volți. A urmat o tragedie: o femeie și-a pierdut viața după ce l-a atins din greșeală. Acum judecătorii au dat verdictul.Bărbatul de 34 de ani din Poiana Vadului, care şi-a împrejmuit proprietatea cu un gard conectat la reţea electrică de 220v, iar o femeie care l-a atins a decedat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că prima decizie în acest dosar a fost dată în ianuarie, de către Tribunalul Alba, care hotărâse doar trei ani de închisoare, cu suspendare şi a dispus schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă. Hotărârea a fost atacată cu apel de procurori, iar instanţa superioară a majorat pedeapsa şi a revenit la acuzaţia de omor.

Remus Dorinel Cristea, din Poiana Vadului, îşi împrejmuise proprietatea cu gard electric pentru paza animalelor. Greşeala ar fi fost că l-a conectat la reţeaua de 220v, în urma căreia s-a produs tragedia. O localnică, în vârstă de 68 de ani, care a trecut prin zonă, l-a atins şi a murit. Proprietarul a fost iniţial arestat preventiv, ulterior în arest la domiciliu şi apoi eliberat. Acum, va intra la închisoare pentru cinci ani.

Detalii din ancheta procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba: "Luni, 11 iulie, după ce inculpatul, în prealabil şi-a împrejmuit grădina din spatele locuinţei cu un gard electric (fir textil cu inserţii metalice neizolate, conductoare de curent electric, folosit pentru paza animalelor), a conectat gardul respectiv la reţeaua electrică (la priza de 220 V), contrar instrucţiunilor de folosire a acestuia, plecând de acasă şi lăsându-l nesupravegheat, fapt care a condus la electrocutarea victimei C.P., în timp ce l-a atins. Victima a decedat imediat, deşi la faţa locului a sosit un echipaj medical de ambulanţă care a intervenit pentru acordarea primului ajutor".

Zona ar fi fost des folosită de localnici pentru a ajunge dintr-o parte în alta a satului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?