Un bărbat care şi-a ucis în bătaie soţia, ÎNŢELES de judecătorii din Alba. I-au redus pedeapsa

 

Bărbatul de 59 de ani din Reciu, comuna Gârbova, care şi-a omorât în bătaie soţia şi a vrut să o îngroape în grabă, a fost condamnat pentru violenţă în familie. A. R. a beneficiat de circumstanţe atenuante şi a primit, în aceste condiţii, 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.Decesul femeii de 52 de ani s-a produs în 14 octombrie 2016. A. R. şi-a bătut soția până aceasta a decedat. Imediat după crimă, bărbatul ar fi aşezat trupul nevestei într-un sicriu pe care îl achiziţionase.

Potrivit procurorilor, în data de 14 octombrie, în jurul orelor 17.30, inculpatul aflat la locuinţa sa din satul Reciu, comuna Gârbova, judeţul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soţia sa i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au cauzat hemoragie internă şi externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces.


Bărbatul a încercat să ascundă urmele infracţiunii prin toaletarea cadavrului şi pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui Certificat constatator al decesului, însă acesta a refuzat şi a înştiinţat organele competente. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat şi s-a stabilit că moartea femeii a fost violentă.

Criminalul a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor.

A fost trimis în judecată, în decembrie 2016, la Tribunalul Alba. Instanţa a pronunţat decizia la primul termen, în luna martie 2017. Inculpatul a fost condamnat la 4 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare, scrie Alba24.ro.

Instanţa a reţinut circumstanţe atenunate în legătură cu împrejurările în care a avut loc fapta comisă. Parchetul a contestat decizia, iar dosarul urmează să primească decizia definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?