Un bărbat a murit după ce a fost înghițit de un aparat RMN

Aparat medical RMN
Aparat medical RMN
Aparat medical RMN Barbatul ucis de aparatul RMN

Un bărbat de 32 de ani din India a murit după ce a fost "înghițit" de un scanner RMN, în timp ce își vizita la spital o rudă bolnavă, potrivit Daily Mail.Indianul Rajesh Maru a fost atras cu putere de câmpul magnetic al aparatului RMN din cauza unui cilindru de oxigen pe care îl avea în brațe.

Potrivit unui comunicat al poliției din Mumbai, incidentul tragic a avut loc sâmbătă seara la spitalul Nair din metropola indiană.

"Am arestat un doctor și un asistent medical, pe baza articolului 304 din codul penal din India, deoarece neglijența lor a dus la uciderea unui om", a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Deepak Deoraj.

Raportul preliminar al poliției spune că bărbatul a fost ucis de oxigenul lichid pe care l-a inhalat în clipa în care acesta s-a ciocnit de scannerul RMN. Bărbatul a fost strivit între aparatul RMN și cilindrul de oxigen.

Șeful spitalului indian, Ramesh Bharmal, a declarat că a fost deschisă o investigație pentru aflarea cauzei exacte a morții și că probele video de la camerele de supraveghere au fost predate poliției.

Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obţine detalii de finețe a diverselor structuri componente ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, metoda fiind de elecţie în afecţiunile sistemului nervos, genitale şi musculoscheletale.

Singurele riscuri ale unei investigații cu scannerul RMN sunt cele pentru pacienții cu stimulator cardiac sau care dețin corpuri străine, metalice, implantate și neanunțate medicului. Datorită pătrunderii în câmpul magnetic, la intrarea în sala RMN pacienții nu trebuie să aibă asupra lor obiecte ca: ceasuri, carti de credit sau cecuri, portofele, chei, pixuri si stilouri, anumite bijuterii, alte obiecte metalice.

Foto: Rajesh Maru, bărbatul de 32 de ani, ucis de aparatul medical

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?