Un avion la care au fost folosite piese imprimate în 3D a efectuat cu succes un prim zbor

 
Avion de luptă echipat cu părţi scoase la imprimanta 3D - primul zbor cu succes
Avion de luptă echipat cu părţi scoase la imprimanta 3D - primul zbor cu succes

Un avion de luptă de tip Tornado echipat cu piese din metal imprimate în 3D a efectuat pentru prima dată un zbor, a anunţat duminică grupul britanic în domeniul Apărării BAE Systems.

Acest zbor-test a fost efectuat "cu succes" în decembrie, pe aerodromul de la Warton, în nord-vestul Angliei, a precizat grupul.

Elementele avionului imprimate în 3D erau un capac de protecţie pentru radioul din carlingă, unele piese ale sistemului de aerisire şi de la trenul de aterizare, potrivit BAE Systems.


Imprimarea în 3D, care permite fabricarea unui obiect prin adăugarea unor straturi de material pe baza unui model electronic în trei dimensiuni, se impune drept tehnologia viitorului în industria aerospaţială.

NASA a testat, în august, un motor de rachetă al cărui injector a fost imprimat în 3D.

BAE Systems a anunţat că producerea anumitor piese - confecţionate la o bază Royal Air Force (RAF) în estul Angliei - a costat mai puţin de 100 de lire sterline (aproximativ 120 de euro) şi că ar putea permite efectuarea unor economii în valoare de sute de mii de lire sterline anual.

"Nu mai eşti blocat într-un loc pentru fabricarea acestor obiecte", subliniază într-un comunicat Mike Murray, un inginer în cadrul BAE Systems, adăugând că această tehnologie ar putea permite şi echiparea unor "nave şi portavioane".

"Dacă este posibil să aducem (asemenea) maşini până pe linia frontului, acest lucru ne poate îmbunătăţi potenţialul acolo unde nu am fi avut o capacitate de producţie", adaugă el.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Virgil
06 Jan 19:03
http://www.maildirect.ro/inregistrare/c4bd64eb638566e251af7d7b7826a26c
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?