UN AUGUST FIERBINTE

 
Încep audierile la CNSAS
Săptămana aceasta la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii încep primele audieri din scandalul Dosariada . Politicienii suspectaţi în ultima perioadă că ar fi colaborat cu Securitatea vor merge la CNSAS pentru a da explicaţii.

La audieri trebuie să se prezinte primul lot, de 29 de politicieni ale căror dosare au fost trimise de la SRI la CNSAS, pentru a fi studiate. În urma votului, CNSAS va stabili care din aceştia au făcut sau nu poliţie politică.


După ce Mona Muscă a fost exclusă din partid pentru colaborarea cu Securitatea, conducerea PNL va analiza săptămâna aceasta dosarele altor liberali, suspectaţi de legături cu fosta poliţie politică. Pe lista neagră apare şi Dan Petrescu, fost consilier în Cancelaria Guvernului, despre care istoricul Marius Oprea susţine că ar fi fost ofiţer de securitate. În cazul în care acest lucru se va dovedi, Dan Petrescu riscă excluderea din partid.

De altfel, liberalii care au colaborat cu Securitatea vor trebui să-şi publice dosarele pe pagina de Internet a PNL. Celor care vor refuza acest lucru, li se va retrage sprijinul politic şi riscă să fie chiar excluşi din partid.

Pe fondul acestor audieri sunt aşteptate cu mare interes şedinţele conducerilor PD şi PNL, programate luni. Liderii PD trebuie, în paralel, să facă faţă unui alt scandal, declanşat săptămâna trecută la Agenţia pentru Investiţii Străine şi finalizat prin demiterea de către premier a preşedintelui şi vicepreşedintelui instituţiei. La Delegaţia Permanentă de luni a PD, este posibil să se ia şi o măsură disciplinară împotriva senatorului PD Marius Marinescu, implicat şi el în acest scandal.

Nu în ultimul rând, se aşteaptă de la liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, să vină cu dovezile promise, referitoare la dosarul lui Traian Băsescu. Dan Voiculescu a spus că are martori care pot dovedi că Traian Băsescu a făcut poliţie politică înainte de 1990, dar până în prezent nu a venit cu nicio dovadă în acest sens.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?