Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit

 
Foto: bgr.bund.de
Foto: bgr.bund.de
Un adolescent a supravieţuit după ce a fost lovit de un meteorit care s-a izbit de pământ cu o viteză de aproximativ 48,000 de kilometri pe oră.


Gerrit Blank, de 14 ani, mergea spre şcoală când a văzut o imensă minge de foc îndreptându-se către el,  din cer.

"La început, am văzut doar o minge uriaşă de foc, iar apoi am simţit o durere  în mână (...) Iar apoi s-a auzit un zgomot imens, ca un tunet", a spus Gerrit.

Meteoritul a lovit pământul lăsând o gaură de 30 de centimetri diametru, iar băiatul are o cicatrice de 7,5 centimetri pe mână.

"Zgomotul a fost atât de puternic încât ore întregi nu am auzit bine. M-a lovit cu atâta putere încât m-a trântit la pământ", a explicat el.

Oamenii de ştiinţă studiază acum meteoritul de mărimea unui bob de mazăre, care a căzut în zona Essen, Germania.

"Mie îmi place foarte mult fizica, iar profesorii mei au descoperit că acest fragment de meteorit are proprietăţi magnetice", a spus Gerrit.

Expertul Ansgar Korte, director al Observatorului german Walter Hohmann, a afirmat: "Este un meteorit adevărat, deci este foarte valoros pentru colecţionari şi pentru oamenii de ştiinţă".

Şansele de a fi lovit de un meteorit sunt de 1 la 100 de milioane, a explicat el.

"Mulţi meteoriţi nu ajung până la nivelul pământului, pentru că se evaporă în aer. Iar dintre cei care intră în atmosferă, 6 din 7 ajung în apă", a spus el.

Singurul exemplu cunoscut al unui om care a supravieţuit după ce a fost lovit de meteorit a avut loc în Alabama, SUA, în noiembrie 1954, când un fragment de meteorit, de mărimea unui grapefruit a lovit acoperişul unei case, a ricoşat în mobilă şi a aterizat pe corpul unei femei care dormea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?