Ultimele clipe ale fetei care a murit pentru un selfie. "Încă ardea. M-a întrebat: O să mor?"

 
Anna Ursu
Anna Ursu
FOTO: 7est.ro

Bărbatul care a ajuns primul la locul teribilului accident de pe un tren din Iași povesteşte că Anna Ursu, fata care, în final, a murit după ce s-a electrocutat, era îngrijorată pentru că va fi amendată şi se interesa cât va sta în spital, scrie 7est.ro.Filmul evenimentelor a fost văzut de un angajat al firmei Technosteel LBR, care a încercat să le salveze pe elevele basarabence. „Mergeam spre casă, după serviciu, când am auzit hârjoneala lor. Când am urcat pasarela, le-am văzut pe vagoane”, povesteşte Vasile Cârdei.

"A ars ca o torţă Imediat s-a produs arcul electric care a dus la moartea tinerei şi la rănirea colegei de cameră. „Am văzut explozia. Amândouă erau pe vagon, iar cea care a scăpat era pe marginea lui. Am strigat de 4-5 ori la ea să se lase pe burtă, cred că s-a auzit până în Copou. Era speriată şi nu a reacţionat la început, dar m-a auzit şi s-a culcat pe vagon. Cealaltă, cea care a murit, era deja în flăcări”, îşi aminteşte Cârdei.

„Fata încă ardea” Conştient de pericol, Vasile Cârdei a urcat cu grijă pe vagon. „Era un vagon din acela cu o margine, o balustradă metalică. Am ridicat întâi mâna, să văd dacă se întâmplă ceva. După ce am vorbit puţin, fata care a scăpat a fugit. S-a întors după aceea cu colegi din cămin”, spune Cârdei. În schimb, Anna Ursu era în stare critică. „Fata încă ardea. Eu eram îmbrăcat cu o bluză sintetică, aşa că am cerut de la cineva un hanorac din bumbac şi am stins-o. Am încercat să îndepărtez de pe ea hainele carbonizate, dar fata ardea încă pe dedesubt. Fata plângea, se temea că vine poliţia să o amendeze. I-am spus că nu o s-o amendeze nimeni. Îmi spunea că vine dintr-o familie săracă. Apoi m-a întrebat: „Oare o să mor?” I-am spus că nu o să moară, dar că va sta puţin în spital. M-a întrebat dacă mai mult de o săptămână, şi i-am spus că da. Apoi m-a întrebat dacă mai are păr… Avea părul lung, un pic pârlit. Faţa era perfectă, dar sânul stâng nu mai exista. Era carbonizat. Voia să-mi dea numărul de telefon, s-o sun pe mama ei, dar nu ştia unde şi-a lăsat telefonul”, rememorează Vasile Cârdei pentru 7est.ro. 

Anna Ursu, elevă în Iaşi, la Liceul "Miron Costin", a mers în după-amiaza zilei de vineri, 8 mai, împreună cu o colegă de 17 ani din Republica Moldova, elevă la acelaşi liceu, să se fotografieze pe vagoanele unui tren de marfă garat într-o staţie CFR de la marginea Iaşiului.

Cele două adolescente s-au urcat pe tren fără să ia în considerare că linia electrificată, de 27.000 de volţi, se află sub tensiune. Au fost trântite pe platforma vagonului de descărcarea electrică puternică, iar hainele tinerei de 18 ani au luat chiar foc.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gheorghe
14 May 09:57
Numai prin perseverenţă vei deveni ceea ce vrei să devii. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email gheorghe.ungureanu@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?