Ultima cuvântare a lui Verestoy Attila, în Senat. Când a vorbit ultima dată în plen

Potrivit site-ului Senatului,  Verestoy Attila a vorbit în plen, pentru ultima dată, pe 4 sptembrie 2017. Acesta a luat cuvântul într-o dezbatere pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului. Senatorul puncta căIată intervenţia luiVerestόy Attila:

"Domnule președinte,

Onorat Senat,

Pe mine mă preocupă și de câțiva ani de zile mă întristează situația că această lege a venit foarte târziu.

Și probabil că este un prim pas necesar, inevitabil, pe care-l văd ca o primă treaptă pentru a realiza într-adevăr un sprijin al sportului, așa cum arată țările care au rezultate în sport.

Se știe foarte bine că toată infrastructura sportivă a acestei țări… A fost hulit de foarte mulți care nu și-au dat seama că, de fapt, sportul reprezintă o componentă a menținerii stării de sănătate a națiunii.

În acest sens, un pas important ar fi legea asta, chiar cu toate corecturile pe care bănuiesc că le vor aduce colegii noștri, deputați, unde va ajunge legea de la noi.

Sigur că aș putea să menționez că unii colegi care au citit, poate, în fugă legea nu și-au dat seama că deja nu mai este până la 5%, ci de la 5%, că există deja anumite corecturi făcute cu amendamente și probabil că vom putea avea și alte amendamente în continuare, dar la Camera Deputaților.

Nu consider că este necesară retrimiterea la comisie.

Noi vom susține această lege și eventualele îmbunătățiri o să încercăm să le aducem în Cameră.

În special, la un singur lucru vreau să mă refer. Un for deliberativ, cum este un consiliu, nu cred că trebuie îngrădit cu alte, cum să spun, verigi de control privind decizia internă, cum alocă acele procente prin care legea de acum încolo îi dă dreptul să acorde sprijin material pentru sport.

Mulțumesc"

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?