Uleiul minune care topeşte grăsimea de pe burtă

 
Uleiul minune care topeşte grăsimea de pe burtă
Uleiul minune care topeşte grăsimea de pe burtă

Cercetătorii au găsit în sfârşit minunea care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale.Este vorba despre uleiul de rapiţă. Descoperirea reprezintă rezultatele unui studiu îndelungat, care a fost prezentat în cadrul unei conferinţe ştiinţifice organizate în New Orleans de American Heart Association.

„Grăsimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par să reducă grăsimea abdominală, ceea ce reduce la rândul său factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.

Testul clinic a fost realizat pe 121 de participanţi care prezentau factori de risc pentru sindromul metabolic, printre care se numără un nivel mare al grăsimilor abdominale, un nivel mare al trigliceridelor din sânge, un nivel scăzut al colesterolului HDL, hipertensiune şi hiperglicemie, scrie doctorulzilei.ro.

Participanţii au urmat o dietă de 2.000 de calorii timp de patru săptămâni şi au consumat zilnic un fel de cocktail cu 40 de grame din unul din următoarele cinci uleiuri: ulei de rapiţă, ulei de rapiţă bogat în acid oleic, ulei de şofrănaş şi in, ulei de şofrănaş şi porumb şi ulei de rapiţă bogat în acid oleic şi îmbogăţit cu acizi graşi omega-3. Rezultatele au arătat că participanţii care au consumat ulei de rapiţă sau ulei de rapiţă bogat în acid oleice timp de patru săptămâni au înregistrat o reducere a grăsimii abdominale cu 1,6% mai mult decât ceilalţi.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?