Uitați de pensiii și salarii. Viorica Dăncilă se întâlnește cu Comisia de trecere la moneda euro

La o zi după ce Viorica Dăncilă a anunțat că pensiile nu se dau înainte de Paște, premierul are programată o întâlnire  cu adevărat importantă pentru români: întâlire cu comisia de trecere la moneda euro.Concret, de la ora 16.30, în agenda premierului este trecută: ”Participare la reuniunea conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro”. Reuniunea are loc la Palatul Victoria.

Premierul Dăncilă anunțase marți că salariile vor intra înainte de Paște. Nu și pensiile.

"Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte. Pensiile nu şi am să vă explic şi de ce. De obicei, pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum, va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, abia am terminat cu pensiile pe luna trecută. Este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie".

Miercuri însă a devenit clar că nu toți salariații bugetari vor primi banii. Dascălii, spre exemplu, nu își vor primi salariile înainte de Paște. Informația a fost confirmată la Realitatea TV de Marius Nistor, președintele Sindicatului Spiru Haret, care a explicat că procedurile tehnice durează, iar salariile nu pot ajunge la profesori în doar câteva zile.

”E imposibil ca în sistemul de învățământ preuniversitar să se ia salariile înainte de Paște. Dacă voiau asta, procedura trebuia începută înainte cu două săptămâni. Procedurile trebuiau demarate de la nivelul Ministerului de Finanțe”, a clarificat Marius Nistor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?