UE a înghețat asistența financiară pentru R. Moldova după invalidarea alegerilor

 

Alocarea primei tranșe de asistență macrofinanciară a UE a fost amânată din cauza deciziei Curții Supreme de Justiție de a invalida rezultatele alegerilor la Chișinău. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Comisiei Europene în urma unei solicitări a portalului NewsMaker, notează Unimedia.info.NewsMaker a trimis o cerere Comisiei Europene să clarifice dacă invalidarea alegerilor va afecta alocarea de asistență macro-financiară în valoare de 100 de milioane €. Din răspuns se înțelege că alocarea primei tranșe este înghețată. Comisia Europeană a reamintit că acest sprijin se datorează mai multor factori. „Depinde de implementarea cu succes a unor măsuri economice și punerea în aplicare a condițiilor politice: respectarea mecanismelor democratice, respectarea statului de drept și respectarea drepturilor omului“, - se arată în răspunsul serviciului de presă al Comisiei Europene.

Departamentul consideră că Moldova și-a îndeplinit obligațiile privind măsurile economice, iar cele politice nu.

„Evaluarea efectuată a arătat că nu sunt îndeplinite condițiile politice. Această concluzie a fost făcută pe baza celor mai recente evoluții din Republica Moldova și, în special, a deciziei Curții Supreme de a invalida rezultatele alegerilor din Chișinău. Prin urmare, plata primei tranșe de asistență macrofinanciară a fost amânată", a afirmat Comisia Europeană.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?