UE anunță oficial că nu s-a apucat să construiască o armată europeană

 

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că Blocul comunitar nu va construi o armată europeană, relatează site-ul agenţiei Anadolu.Frederica Mogherini a afirmat, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Bruxelles, că UE nu se va transforma într-o alianţă militară, notează Mediafax.

"Suntem o uniune politică. Nu există competiţie, nu există menţionarea unei schimbări. Nu vom construi o armată europeană, nimeni nu vorbeşte aici despre o armată europeană", a declarat Mogherini.

Oficialul UE a declarat că Blocul comunitar investeşte pentru a se asigura că statele membre "au capabilităţile de a îşi consolida propriul sistem de Apărare şi abia apoi vor fi mai credibile, mai active în funcţia de furnizatori de securitate în regiune şi în întreaga lume".

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat săptămâna trecută că Uniunea Europeană trebuie să înfiinţeze propria armată, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare, denunţând apariţia unor "puteri autoritariste" şi evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China şi chiar Statele Unite. "Nu vom putea apăra europenii dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care arată că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care să se poată apăra mai mult de una singură, fără a depinde doar de Statele Unite, şi care să fie mai suverană", a declarat Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei a avertizat, fără a oferi detalii, că există "puteri autoritariste ce reapar şi se reînarmează la frontierele Europei". "Trebuie să ne apărăm de China, de Rusia şi chiar de Statele Unite ale Americii", a adăugat Emmanuel Macron.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?