UE a înăsprit tonul față de Turcia, după raidurile Poliției împotriva presei

 
Un elev de 16 ani a fost arestat în Turcia pentru "insultă la adresa preşedintelui" Erdogan
Un elev de 16 ani a fost arestat în Turcia pentru "insultă la adresa preşedintelui" Erdogan

UE a înăsprit marți tonul față de Turcia, căreia i-a reproșat că aduce atingere libertății presei, amintind că progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice, relatează AFP.

'Recentele raiduri ale poliției și arestarea unor jurnaliști și reprezentanți ai media în Turcia pun sub semnul întrebării respectarea libertății presei, care este un principiu de bază al democrației', au subliniat miniștrii afacerilor europene, la încheierea unei reuniuni la Bruxelles. Consiliul, care reprezintă cele 28 de guverne ale UE, 'a menționat că progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea statului de drept și a drepturilor fundamentale', au adăugat miniștrii europeni. 'Consiliul cere Turciei să lucreze la reforme care ar urma să permită crearea unui echilibru de puteri care să garanteze pe deplin libertatea', se arată în documentul citat. Situația s-a tensionat între Ankara și Bruxelles după arestarea, duminică, a cel puțin 27 de persoane, în special ziariști, în cadrul unor operațiuni ale poliției antiteroriste turce în 13 orașe din țară.

 Mai multe pe Agerpres

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
BOB
17 Dec 14:56
Turcia,este nr.2 in NATOdupa SUA.Erdogan?pentru el curzii =inamicul nr1(se bate cu PKK de 30 ani).Curzi nu au tara!traiesc in Irak-Siria(Pyd) ,Iran (total -30mil)vreau tara lor!SUA UE inarmeza curzii>isis.(ghiveci).Erdo.se crede MohamedII.nu vrea Occident!probe ca ajuta IS .vrea un stat musulmani nu laic.Turcia ca si noi Prada uso ara pt. UE.2ani si bai bai Turcia.Mai corect era Comunitate-Euro.
Răspunde
0 -1
clearsky
17 Dec 19:23
6 Turcia trebui să lase în pace kurzii, ca să-și facă țară. Tot o vor face, mai devreme sau mai târziu, dar depinde de Turcia dacă asta se va face în liniște sau cu intrarea Turciei în haos.
Turci poate alege numai între cele două variante.
1 -1
goguboralaa
17 Dec 09:07
Turci nu sunt in nici un caz primitiv. Au o mica problema cu conducerea lor, cum am avut si noi de-a lungul anilor.
Este adevarat ca UE nu-i prea vrea dar cauza este alta, ar deveni tara cu cele mai multe voturi in parlamentul european ceea ce va incurca foarte mult germania, care nu va mai putea sa zburde pe campii cum o face in prezent fara o opozitie reala. Acesta este adevarul si nu alte motive invocate pentru presa.Germania vrea sa domine si turci o incurca. Asta nu inseamna cu nu le trebuie turicilor o democratie reala, pe care nu o au nici romanii inca.
Răspunde
0 -1
PRO EUROPA UNITA SI CURATA,FARA PRIMITIVI VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
17 Dec 14:06
2 SA MORI TU CA A EXISTAT VREODATA DEMOCRATIE IN TIGANIA OTOMANILOR...IN NICIO TARA ARABA SAU MAJORITAR MAHOMEDANA NU POATE EXISTA DEMOCRATIE DATORITA IDEOLOGIEI DIABOLICE,EXTREMISTE NUMITA ISLAM..."RELIGIA" URII SI SUPUNERII INVENTATA DE CATRE DESTRABALATUL TALAHAR PEDOFUIL MO,IMPOSTORULO CRIMINAL ANTICRESTIN ARAB..."PROFETUL" TERORISMULUI ISLAMIC,CARE LE AFECTEAZA GRAV SCAFARLIA INAPOIATILOR FANATICI CARE SE PLOCONESC SPRE MECAC,ORASUL LUI SCARAOSCHI.
1 -5
PRO EUROPA UNITA SI CURATA,FARA PRIMITIVI VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
17 Dec 07:00
PRIMITIVII OTOMANI SUNT UN REAL PERICOL PENTRU PACEA DIN REGIUNE,TREBUIE EXCLUSI URGENT DIN NATO,EXPULZATI DIN EUROPA[NECREDINCIOASA!]IAR DUPA CE CONSTANTINOPOLUL REDEVINE CRESTIN TREBUIE EXTIRPATE CELE 4 EXCRESCENTE SATANICE DE LA CATEDRALA SFANTA SOFIA.
Răspunde
0 -1
anonim
17 Dec 05:08
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
Răspunde
3 -1
LES DEUX MAGOTS
16 Dec 21:42
IL DOARE-N FUNDU' BOSFORULUI PE ERDOGAN DE ADERAREA LA U.E. !

HAIDETI SA FIM SERIOSI, DOMNII MEI, DUPA TOT CE ESTE PRIN LIBAN, PALESTINA, IRAQ, SIRIA SI PRIN SUDUL FED. RUSE, BANUIESC CA DIPLOMATIA SI ARMATA TURCA SE GANDESC CUM SA SE OCUPE EI DE VIITORU' ACESTOR STATE, PE MANA CU ISRAELIENII, AJUTATI DIN SPATE DE AMERICANI ! !

PAI, DACA DA SI IRANU' IN "DAMBLAUA" DEMOCRATIEI, TURCIA DEVINE UN ACTOR FOARTE IMPORTANT IN ORIENTU' MIJLOCIU, POATE CHIAR CEL MAI IMPORTANT ! ! !
P.S. :

CINE-I U.E. ? ? ? O CONSTRUCTIE NOUA .

DAR TURCIA-I UN FOST IMPERIU, SPIRITUL SAU DAINUIE INCA, NU-SI CONSTRUIESTE ACUMA O IDENTITATE, EA EXISTA DE PESTE 6 SECOLE, DATORITA POZITIEI SALE GEOGRAFICE, IN ANUMITE CONDITII, SUNNITII TURCI, IMPREUNA CU CEI IRAKIENI, POT REVIGORA SI MODERNIZA ISLAMU', POT CONTRIBUI HOTARATOR LA PACIFICAREA ORIENTULUI MIJLOCIU SI LA DISOLUTIA PUTERII MOSCOVEI IN REPUBLICILE DIN SUDUL FEDERATIEI RUSE .
Răspunde
1 -3
PRO EUROPA UNITA SI CURATA,FARA PRIMITIVI VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
17 Dec 07:01
10 PRIMITIVII OTOMANI SUNT UN REAL PERICOL PENTRU PACEA DIN REGIUNE,TREBUIE EXCLUSI URGENT DIN NATO,EXPULZATI DIN EUROPA[NECREDINCIOASA!]IAR DUPA CE CONSTANTINOPOLUL REDEVINE CRESTIN TREBUIE EXTIRPATE CELE 4 EXCRESCENTE SATANICE DE LA CATEDRALA SFANTA SOFIA.
1 -1
clearsky
16 Dec 21:10
Se roagă de Satana...N-are rost...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?