Uber și Taxify cer Guvernului să amâne OUG-ul promis taximetriștilor

 
Uber și Spotify, mesaj comun
Uber și Spotify, mesaj comun

Companiile Uber și Taxify au transmis joi Guvernului, într-o luare de poziție comună, că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ și că noile servicii de mobilitate "trebuie reglementate și nu interzise".Mesajul Uber și Taxify vine în contextul în care Guvernul PSD-ALDE a promis din nou organizațiilor patronale din taximetrie că va adopta în prima ședință o Ordonanță de urgență prin care va elimina expresia "în mod repetat" din legea taximetriei, solicitare expresă a COTAR.

În acest fel, vor putea fi amendați toți șoferii care apelează la aplicațiile mobile pentru a efectua transport de persoane, fără a avea licență clasică de taxi.

Uber și Taxify le cer membrilor Guvernului să amâne Ordonanța de Urgență promisă patronatelor:

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog și îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislației de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate și nu interzise.

"Până când vom avea și în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor țări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potențială Ordonanță de Urgență, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele noastre pentru a-și câștiga existența", se spune în comunicatul celor două companii.

Guvernul a căzut la pace cu taximetriștii. Ce le-a promis secretarul general Toni Greblă

Uber și Taxify arată că noua industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câțiva ani., și a creat și menținut zeci de mii de locuri de muncă.

"Peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicații similare. 1 din 10 români folosesc și apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate și de încredere. Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicațiile noastre ca pe o alternativă la mașina personală, în timp ce 9 din 10 își doresc ca autoritățile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative și să nu le limiteze.

Până acum, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câțiva ani. În același timp, am contribuit la crearea și menținerea a zeci de mii de locuri de muncă, care aduc noi taxe la bugetele publice. Potențialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autoritățile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării și rezolvarea crizei parcărilor din marile orașe.

Împărtășim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate", mai spun reprezentanții Uber și Taxify.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?