Twitter, în conflict deschis cu Trump, cel mai puternic utilizator al rețelei

 

Rețeaua de socializare Twitter a adoptat noi reguli pentru combaterea discursului instigator la ură.

Twitter filtrează, începând de marţi, mesajele care conţin discurs instigator la ură referitor la apartenenţa religioasă, încercând să extindă astfel lupta împotriva mesajelor agresive publicate pe reţelele de socializare.

Twitter s-a angajat într-o mişcare mai amplă de luptă împotriva limbajului urii pe platforma sa, conform Agerpres. Compania condusă de Jack Dorsey a anunţat recent măsuri împotriva mesajelor liderilor politici care incită la violenţă sau la ură.

Potrivit experţilor, măsura ar fi orientată împotriva mesajelor frenetice postate de Donald Trump pe Twitter.

Reţeaua de socializare are, de altfel, reguli clare de în ceea ce priveşte tweeturile care incită la violenţă împotriva unui individ sau a unei comunităţi, cele care glorifică actele teroriste sau hărţuiesc o anumită persoană.

O instanţa americană a decis marți că preşedintele american Donald Trump a încălcat Constituţia în momentul în care a blocat mai multe persoane pe contul său de Twitter, după ce utilizatorii reţelei de socializare l-au criticat sau ironizat.

Un complet de trei judecători a decis că preşedintele Donald Trump foloseşte Twitter pentru afaceri ale guvernului şi nu are dreptul să interzică unor cetăţeni americani să îi citească postările sau să intre în conversaţie cu președintele SUA.

Asemenea Facebook şi altor reţele de socializare, Twitter este acuzat frecvent că nu a luat suficiente măsuri pentru a lupta împotriva discursului urii. Compania încearcă, cu dificultate, să împace acest obiectiv cu menţinerea caracterului deschis al platformelor de acest tip.

Preşedintele american, foarte critic la adresa Twitter şi Facebook, pe care le acuză deseori de înclinaţii de stânga, urmează să găzduiască joi un ''summit pe tema reţelelor de socializare'' la Casa Albă, la care nu vor participa principalii jucători din acest domeniu, ci conservatorii cei mai critici la adresa companiilor din Silicon Valley.

Contul de Twitter al lui Donald Trump este urmărit de aproape 62 de milioane de persoane, iar preşedintele american se foloseşte de el deseori pentru a face anunţuri importante.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?