Tutunul poate trata Alzheimerul. Iată cum este posibil

 
Noi speranţe pentru pacienţii cu Alzheimer. Iată ce au descoperit oamenii de ştiinţă
Noi speranţe pentru pacienţii cu Alzheimer. Iată ce au descoperit oamenii de ştiinţă

O terapie inovatoare împotriva bolii Alzheimer cu un derivat al tutunului a fost prezentată jou de către cercetătoarea chiliană Valentina Echeverría."Funcția principală a cotininei în organism este de a crește plasticitatea cerebrală, anume capacitatea neuronilor de a comunica între ei", a declarat ziariștilor Echeverría, conform Agerpres.

Aceasta a dat asigurări că un consum al acestui derivat al tutunului duce nu doar la o reducere a bolii, ci și la potențarea capacității de memorie și învățare.

Astfel, cotinina se absoarbe ușor, astfel încât pacientul ar putea lua câte o pastilă pe zi, fapt ce ar stimula creierul să reducă simptomele bolii.

Echeverría a explicat că experimentele realizate de o echipă de experți americani de la Universitatea din Georgia, ulterioare celor făcute de ea, au ajuns la aceeași concluzie în privința utilizării acestui derivat împotriva Alzheimer.

Echeverría, care este docent la Universitatea Autonomă din Chile, a studiat de peste zece ani în diferite laboratoare universitare din SUA noi terapii pentru a combate această boală.

Datorită contribuțiilor sale în acest domeniu precum și în tulburările post-traumatice, ea a fost nominalizată anul trecut la Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers ca Cercetător Biomedical. Premiile sunt atribuite anual cercetătorilor și inginerilor care s-au dovedit promițători prin munca și talentul lor în cercetare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?