Turul României la Ciclism s-a reluat după o pauză de cinci ani

 

Turul României la Ciclism s-a reluat după o pauză de cinci ani. Ultima etapă a fost organizată în Capitală și a fost câștigată de Serghei Țvetcov, care este și câştigătorul clasamentului general.Punctul culminant al zilei a fost la ora 12:30, când în Piața Presei Libere s-a dat startul ultimei etape din Turul României, iar la finalul celor cinci etape, Serghei Țvetcov a fost marele câștigător al Micii Bucle.

În etapa de la București au luat startul 85 de cicliști din 18 echipe de pe tot globul. Printre țările participante s-au numărat Kuweit, Turcia, Belarus, dar și Statele Unite ale Americii. Sportivii au parcurs 100 de km în 20 de tururi a câte cinci km, pe Bulevardul Poligrafiei și strada Jiului.

"A 51-a editie, în anul centenarului. Acest tur a fost ales pe drumul centenarului, să atingem în etapele cursei, principalele zone ale ţării. Am pornit din Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Focşani, Buzău - Târgovişte şi ultima etapa, de încheiere, aici, la Bucureşti. Serghei Tvetcov este liderul acestei competiţii, românul care ne-a reprezentat la JO de la Rio", a declarat Eduard Novak, Preşedintele Federaţiei Române de Cicilism.

O premieră la Turul României a fost prezența celor mici în cursă, într-o etapă dedicată special lor.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?