Turcia a ridicat mai mult de jumătate din zidul de la granița cu Siria

 

Turcia a ridicat mai mult de jumătate din zidul de 911 km pe care vrea să-l construiască de-a lungul frontierei cu Siria, măsura ce ar fi dus la scăderea numărului de tentative de trecere ilegală a graniței și de trafic transfrontalier.

 

Zidul are 3,6 metri înălțime și a fost construit de-a lungul frontierei în provinciile Hatay, Kilis și Gaziantep. Conform colonelului Alparslan Kilinc, acesta a redus numărul tentativelor de trecere ilegală a frontierei, potrivit agerpres.ro. Față de 2015, când au fost depistate 2.044 tentative de trafic de-a lungul celor 167 km păziți de regimentul 1 de frontieră, în 2016 s-au înregistrat doar 77, a precizat același responsabil.

Numărul tentativelor de trecere ilegală a scăzut de la 12.183 în 2015, când luptele au fost intense de partea siriană a frontierei, la 8.531 în 2016, a mai afirmat el.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?