Tulburător. Un reputat om de știință german rupe tăcerea despre români: "Voi sunteți..."

 

Un reputat om de știință german, Barbara Deppert Lippitz, arheolog și probabil cel mai mare expert în aur din Europa, s-a arătat o mare admiratoare a poporului român și a uimit pe toată lumea cu declarațiile ei referitoare la importantă aurului în istoria țării noastre.Un arheolog din Germania, Barbara Deppert Lippitz, a vorbit într-un intrerviu acordat revistei Formula As, despre România şi despre români.

"Voi sunteți cu siguranță urmașii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă și au plecat. Este adevărat că au lăsat și câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puțină latină, pentru că latină era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi române, și foarte puține obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor și nici după aceea. Poporul român, care desigur a suferit și alte influențe, se deosebește radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și această este cea mai importantă moștenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viață lor, iar viață lor era natura.”

"Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărată ei valoare. După părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur", a declarat aceasta. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
iancu motu
21 Mar 07:25
Ceea ce s-a prezentat in legatura cu .... marea cercetatoare este un fals ordinar. Barbara Lipnitz este un colaborator al Camerei de Comert din Frankfurt, nu are studii de istorie sau arheologie. Ce importanta are insa pentru un asa zis articol prin care vreti sa raspanditi, nu prima data, prostii?
Răspunde
0 0
Domuta
20 Mar 10:57
"Putina latina "? Al.Rosseti spunea ca limba romana este latina zilelor noastre in aceasta parte de lume, precum italiana in Italia, castiliana in Spania sau sarda in Sardinia ! Si numele de ROMAN, singurul popor - la nordul si sudul Dunarii - care-a pastrat acest nume spre a se identifica si a-si numi limba !
Răspunde
0 0
rodax
19 Mar 19:40
nemtii au luat-o razna.
Răspunde
0 0
vali
19 Mar 17:28
Romanii nu s-au chemat niciodata Daci ci numai Romani.
multi Daci sau refugiat in Germania:
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?