Tudose: Nu există niciun argument să nu citești

Tudose: Nu există niciun argument să nu citești

Nu există niciun argument să spui că nu citești, este de părere prim-ministrul. Mihai Tudose a vorbit, într-un interviu acordat realizatorului Realitatea TV Octavian Hoandră, despre lectură, despre Cioran și despre mimetismul social și cultural de astăzi.

”Nu-ți permiți o carte, o împrumuți. Nimeni nu mai citește invocând prețul foarte mare al prețurilor. La Biblioteca Națională e gratuit. Există anticariate, de unde iei o carte cu doi lei”, a explicat el.

Premierul a mărturisit că nu-i place Emil Cioran. ”Am ajuns să constat că nu-mi place citindu-l. Poate e prea trist, poate prea pesimist”, a mărturisit Tudose.

”Am fost la piesa ”Scaunele”, de Ionesco. La sfârșit, toată lumea aplauda. Un spectator de lângă mine a spus că nu i-a plăcut. Alți doi-trei, auzindu-l, au zis la fel. Păi numai ce ați aplaudat. Am ajuns la un fel de mimetism social”, a mai afirmat Tudose.

 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?