Întâlnire decisivă Toader-Iohannis, înainte de anunțarea deciziei în cazul DNA

Întâlnire Tudorel Toader-Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni! Prima după izbucnirea scandalului din jurul DNA! Cei doi s-au aflat față în față la ceremonia primirii magistraţilor absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii. Președintele nu s-a abținut să nu facă o aluzie la scandalul din justiție în mesajul adresat tinerilor absolvenți. "Nu sunteți singuri. Alături de noi sunt românii care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă", le-a spus șeful statului.Preşedintele Iohannis le-a transmis absolvenţilor INM că integritatea, conduita și profesionalismul de care dau dovadă constituie sursa credibilității și legitimității serviciului public al justiției. De asemenea, acestea a spus că învestirea lor în funcţie intervine într-un moment în care actul de justiţie este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspunsă în faţa legii.

"Continuând tradiția, am ținut ca și în acest an să mă adresez, în cadrul unei ceremonii publice, absolvenților Institutului Național al Magistraturii, cărora le-am semnat de curând decretele de numire în funcția de judecător sau de procuror. Pe parcursul formării dumneavoastră profesionale ați primit instrumentele necesare desfășurării activității viitoare. După mii de ore de studiu și după un efort susținut, vă dedicați unor profesii atât de nobile, pornind pe un drum cu o semnificație aparte", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului le-a mai transmis absolvenţilor că s-au angajat pe un drum care presupune multă responsabilitate în serviciul public.

"Învestirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii.

Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale legalității, imparțialității și egalității, principii care vă guvernează activitatea.

Sunteți în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției din România.

În aceste eforturi nu sunteți singuri. Așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare, reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră.

Alături de noi sunt românii, care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate.

Profesionalismul, integritatea și dedicarea dumneavoastră sunt doar câteva elemente care dau încredere cetățenilor că vor trăi într-o societate mai bună", le-a mai transmis Klaus Iohannis absolvenţilor INM.

Săptămâna trecută, şeful statului a afirmat că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei.

"Cu domnul ministru al Justiţiei voi avea în zilele următoare o discuţie. Dacă va fi nevoie voi avea o discuţie şi cu doamna Kovesi. Şi dacă tot va mai fi nevoie este posibil să avem o discuţie şi în trei", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu i s-a părut că se fac presiuni politice asupra ministrului Justiţiei, Todorel Toader, în ceea ce priveşte analiza activităţii DNA, afirmând că Tudorel Toader este "un profesionist reunit" şi va avea o poziţie "fundamentată juridic". "(...)Nu mi s-a părut că se fac presiuni asupra ministrului Justiţiei. (...) Este un profesionist renumit şi cu siguranţă poziţia cu care va ieşi, atunci când va ieşi, va fi una fundamentată juridic", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, solicitat să precizeze dacă este de părere că analiza activităţii DNA va fi făcută fără presiuni politice.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că va prezenta raportul privind activitatea managerială la DNA joi, 22 februarie 2018, la ora 18.00. "Raport privind activitatea managerială la DNA,joi, 22 februarie 2018, orele 18.00 la Ministerul Justiţiei - Sala de Consiliu", este mesajul postat de Tudorel Toader, luni, pe pagina sa de Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?