Tudorel Toader a râs de Iohannis, după ce șeful statului a respins-o pe Adina Florea

 
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a avut o reacție neașteptată după ce președintele Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru șefia DNA.Tudorel Toader a dat un mesaj prin care a râs de președintele Klaus Iohannis.

"Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!", a reacționat ministrul Tudorel Toader, susține stiripesurse.ro, aluzie la declarațiile făcute de Klaus Iohannis atunci când a trebuit să semneze decretul de revocare a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis afirmase, în luna iunie, ironic, că va citi motivarea Curții până va înțelege ceva: "Vom citi motivarea Curții până o vom înțelege sau vom înțelege ceva din ea".

Klaus Iohannis a respins-o astăzi pe Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader la șefia DNA.

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, motivarea fiind aceea că "nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere”.

Foarte important de precizat este faptul că, potrivit noii legi, Klaus Iohannis poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției.

Redăm mai jos comunicatul Administrației Prezidențiale:

"În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
- doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
- doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004"

Pe 15 octombrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror șef DNA.

Adina Florea primise, în urmă cu o săptămână, aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?