Tudorel Toader, prima reacție în scandalul recidiviștilor criminali

 

Tudorel Toader răspunde atacurilor legate de valul de recidiviști eliberați în baza legii rcursului recompensatoriu. Ministrul Justiției dă vina pe guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș și susține că este oprea comună a fostului ministru, Raluca Prună-CSM-Parlament.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează după ce i s-a cerut demisia pe fondul efectelor legii recursului compensatoriu. După ce un criminal eliberat anticipat în baza acestei legi a ucis din nou, Toader afirmă că nu a avut nicio implicare în redactarea şi promovarea actului normativ.

"In repetate randuri, am arata urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare!", scrie Tudorel Toader pe Facebook. 

Guvernul condus de Dacian Cioloș, cu Raluca Prună ministru al Justiției, a adoptat, în ultima luna de mandat, pe data de 23 noiembrie 2016, proiectul de lege privind recursul compensatoriu, care prevedea în esență scăderea a 3 zile din pedeapsa la fiecare o lună de închisoare executata în condiții precare. Acest proiect a fost clasat de către parlament pentru că pana la finalul legislaturii nu a fost pus pe ordinea de zi.

Ulterior, legea recursului compensatoriu a fost printre primele depuse guvernul condus de Sorin Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017, atunci când ministru al Justiției era Florin Iordache, și a suferit o serie de modificări în parlament până la adoptarea acesteia în mai 2017. 


Principala prevedere este aceea că deținuții încarcerați în condiții necorespunzătoare beneficiază de 6 zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate. 

Proiectul a fost contestat de PNL și USR la Curtea Constituțională, care însă a decis că acesta este constituțional. 

Prevederile legii se aplică pentru persoanele întemnițate începând cu anul 2012.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Introduceti pedepas bre,
16 Jan 11:04
Daca aveti voi un termometru sau ceva sa măsurtați comportamentele sociale,spuneti,nu va pronuntati ca hastagisti,ca o sa va vina rândul ca lui Visinescu ,care tot cu arestati se ocupa si le oferea tratamente inumae.Deaia s-a inventat ghilotina ,să oferi o moarte usoara.Introduceti o pedepsa sporita pentru eliberatii care recidivează.Oul lui Columb .
Răspunde
0 0
Socat
14 Jan 23:09
Exista o RASPUNDERE MINISTERIALA !? Acesti boieri nu pot raspunde pentru actiunile premeditate in defavoarea statului si a poporului ... !?
Răspunde
0 0
dinca
14 Jan 17:32
toti idioti faradumnezeu care nu recmpenseaza in iad
Răspunde
0 0
Antipsd
14 Jan 15:09
Sper ca in curând, astfel de specimene sa-ti viziteze familia, rudotel-gargamel! De asemenea aceeași soartă sa aiba familiile sobolanului flaușat cu dinții cariati, Codrin cap de plua, șoferul lui cătălin voicu, ciordache alta intrebare si bineinteles tradiceanu inima zburdalnica!
Amin!
Răspunde
0 0
PutinGraitorul
14 Jan 14:42
Deci... vorbeste despre criminal... condamnat in 2010!!! Ce treaba are Pruna... din 2016... cu ce se intampla acum? Ridicol, jalnic si perfid... GARGAMEL!!
Răspunde
0 0
PutinGraitorul
14 Jan 14:42
Deci... vorbeste despre criminal... condamnat in 2010!!! Ce treaba are Pruna... din 2016... cu ce se intampla acum? Ridicol, jalnic si perfid... GARGAMEL!!
Răspunde
0 0
Efectele PSD
14 Jan 14:32
Să zicem că nu îi vina lui.... Dar nici nu fac nimic împotriva
Răspunde
0 0
Nicolas
14 Jan 14:31
ce mai buna reactie ar fii sa-ti pui singur catusele; calau al poporului ce esti
Răspunde
0 0
Nicolas
14 Jan 14:27
ce mai buna reactie ar fii Sa-ti lui catusele singur idiot, misel si calau al poporului....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?