Chirilă, despre răniţii din Colectiv infectaţi în spitale: "Realitatea, chiar mai îngrozitoare"

 

Cântăreţul Tudor Chirilă a reacţionat dur, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că va demara o anchetă la spitalele unde au fost sau încă se află internaţi răniţi din Colectiv.

Artistul, care a acuzat în repetate rânduri autorităţile pe motiv că ascund adevărul în ceea ce priveşte adevăratele nevoi ale unităţilor medicale, a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj aspru.

"Mi-au spus că sunt nebun când am scris despre minciunile Ministrului Sănătăţii şi ale directorilor de spitale care voiau să proiecteze imaginea unui sistem de sănătate perfect", a afirmat Chirilă.

"Şi-au asmuţit postacii şi jurnaliştii de partid împotriva mea. Argumentul lor suprem era că nu sunt medic. Acum, încet, încet, medicii încep să vorbească şi nu numai că se confirmă ceea ce scriam atunci, dar realitatea se dovedeşte chiar mai îngrozitoare", a adăugat el.

Într-o postare de la începutul lunii noiembrie, Chirilă afirma soarta răniţilor "a fost batjocorită pentru un gest de PR".

"Este mai mult decât evident că Bănicioiu a dat ordin spitalelor să afirme că se descurcă în criza celor arşi. Este mai mult decât evident că soarta unor oameni a fost batjocorită pentru un gest de PR. Însă la fel de gravă mi se pare atitudinea managerilor de spitale, care au consimţit să facă parte din acest joc odios. P.S. Un gând bun pentru medicii care în aceste circumstanţe nefavorabile au făcut şi fac tot posibilul pentru a salva vieţi. Later edit: în comentarii mi se spune că cei în stare critică ar fi murit oricum. Dar eu întreb: ce facem cu cei în stare gravă, care au ajuns sau riscă să ajungă în stare critică doar pentru că ministerul spune că ne descurcăm?", scria el atunci.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi, 3 decembrie, că va demara o amplă anchetă în unităţile medicale după ce medicii de la Spitalul de Arşi au recunoscut infecţiile din instituţie. Aceştia vor verifica cât de periculoase sunt spitalele.

Direcţiile de Sănătate publică au început deja controalele în spitalele în care au fost internate persoanele rănite în urma incendiului din Clubul Colectiv. Astfel, instituţia a început să recolteze probe atât din spitale, cât şi de pe mâinile doctorilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?