Tu știi ce mănânci? Acest drog ascuns din mâncare îți poate distruge creierul

 
Tu știi ce mănânci? Acest drog ascuns din mâncare îți poate distruge creierul
Tu știi ce mănânci? Acest drog ascuns din mâncare îți poate distruge creierul

Alimentele și băuturile pe care le găsim în comerț ascund deseori aditivi extrem de periculoși, de care nu suntem conștienți.Puțini sunt cei care știu la ce riscuri se supun atunci când consumă alimente ce conțin E951. Acesta este o neurotoxină ce conține metanol, una dintre cele mai nocive otrăvuri metabolice. Acest îndulcitor sintetic, utilizat la scară mare, poate fi sursă a zeci de boli - circa 70, după cum au arătat studiile de până acum. Alte cercetări sunt încă în derulare.

E951 este un îndulcitor folosit de obicei în diferite băuturi, datorită faptului că are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural, dar și în guma de mestecat sau diferite alimente.


De la efecte nocive precum cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz și memorie, dificultăți de concetrare și menținere a atenției, amețeli, oboseală și palpitații, lipsa de calciu sau scăderea acuității senzoriale (miros, gust, pipăit, sensibilitate la durere), se poate ajunge, prin consum îndelungat, la gripă, boli de plămâni, infecții urinare și intestinale.

În plus, unele studii au arătat că E951 joacă un rol important în declanșarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformațiilor și diabetului. În timp, substanța poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene și chiar pancreatice.

Află pe clickpentrufemei.ro ce este E951!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?