Tu ştii ce este nervul vag? Metode științifice prin care îl stimulezi instant

 

Nervul vag este vital pentru o stare de sănătate optimă, indiferent de provocările cu care te confrunți. Acesta influențează și afectează în mod direct creierul, tractul digestiv (intestinele, stomacul), inima, ficatul și multe alte organe și glande. 
În acest articol vei afla ce spun oamenii de știință despre nervul vag, cum ne influențează sănătatea și cum poți să îl stimulezi pentru a fi mai sănătos. 

Ce este nervul vag si ce efecte are

Nervul vag este parte din sistemul nervos parasimpatic, cunoscut drept sistemul “odihnă și digestie”. Nu este singurul nerv din sistemul parasimpatgic, dar este de departe cel mai important pentru că are cele mai extinse efecte.

Cuvântul vag/vagus înseamnă “rătăcitor” pentru că “circulă” în tot corpul, către diferite organe importante.Acesta e conectat cu creierul, tractul digestiv (intestinele, stomacul), inima, ficatul, pancreasul, vezica biliară, rinichii, uretra, splina, plămânii, organele reproducătoare (feminine), gâtul (inclusiv faringele, laringele, esofagul), urechile și limba.

Dată fiind importanța nervului vag în tractul digestiv (și alte organe), atunci când acesta nu funcționează bine cauzează tulburări digestive, printre care dispepsia, gastropareza, refluxul esofagian, colita ulcerativă, anorexia, și bulimia.

La oamenii care suferă de oboseală cronică, intoleranțe alimentare, anxietate, probleme intestinale sau de tract digestiv, ceață mentală, și depersonalizare, nervul vag este aproape întotdeauna o parte din cauza problemei.

Aceste persoane au un tonus vagal scăzut, ceea ce înseamnă o capacitate mai scăzută a nervului vag de a se activa sau de a-și îndeplini funcțiile. Singura întrebare este ce aspect al nervului vag nu funcționează și în ce măsură nervul vag este problema și nu alte aspecte ale fiziologiei dvs.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?