Trump vrea să decreteze urgenţa naţională pentru ZIDUL la granița cu Mexicul

 
Trump vrea să invoce urgența națională
Trump vrea să invoce urgența națională

Donald Trump vrea să invoce o situaţie de urgenţă pentru a construi zidul la frontiera SUA-Mexic, transmite Bloomberg.

Preşedintele Donald Trump analizează posibilitatea de a activa o prevedere destinată urgenţelor naţionale pentru a aloca fonduri necesare construirii zidului antiimigraţie la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, afirmă specialişti citaţi de agenţia Bloomberg.

În contextul în care Congresul refuză alocarea fondurilor cerute de Donald Trump, preşedintele ar putea cataloga situaţia de la frontieră drept urgenţă naţională, pentru a putea utiliza fonduri speciale, citează Mediafax.

Activarea prerogativelor de urgenţă se va produce doar dacă avocaţii preşedintelui vor stabili că decizia poate fi apărată în instanţele judiciare.

Donald Trump a afirmat în mai multe rânduri că are autoritatea de a construi zidul fără aprobarea Congresului dacă va declara situaţia drept urgenţă naţională. Preşedintele a transmis că va face o declaraţie pe tema "crizei umanitare şi de securitate naţională de la frontiera sudică".

Înaintea discursului prezidenţial, vicepreşedintele Mike Pence a declarat pentru NBC News că Donald Trump "va explica nu doar necesitatea de a construi zidul, căci oricum este determinat să facă acest lucru, ci şi de a intensifica patrulele la frontieră prin alocarea de resurse suplimentare". "Le va cere democraţilor să vină la masa negocierilor", a explicat Mike Pence.

Conform unei legi privind activitatea Pentagonului, preşedintele are abilitatea de a decreta o urgenţă naţională, situaţie care îi va permite secretarului Apărării să redirecţioneze fonduri pentru construcţii militare "necesare" desfăşurării pe teren a trupelor. În acest caz nu este necesară aprobarea Congresului SUA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
08 Jan 23:14
Trump are dreptate. In campania electorala a promis ca face zidul si a fost ales. Clintonienii babei "hilare" se opun, desi zidul ar costa cat costa o luna in Afganistan.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?