Trump s-a opus prin veto rezoluției Congresului SUA de revocare a stării de urgență

 
Trump s-a opus prin veto rezoluției Congresului SUA de revocare a stării de urgență
Trump s-a opus prin veto rezoluției Congresului SUA de revocare a stării de urgență

Preşedintele Donald Trump a recurs, vineri, la dreptul său de veto pentru a bloca o rezoluţie adoptată de Congres, care se opune eliberării de fonduri în regim de urgenţă pentru ridicarea unui zid la frontiera cu Mexic.Este pentru prima oară de la preluarea mandatului de preşedinte, cu mai bine de doi în ani în urmă, când liderul de la Casa Albă îşi exercită acest drept.

"Congresul are libertatea să voteze această rezoluţie, iar eu am datoria să îi opun vetoul meu şi sunt foarte mândru de acest lucru", a declarat Trump, din Biroul Oval al Casei Albe.


Potrivit agerpres.ro, preşedintele Trump, flancat de reprezentanţi ai organelor de aplicare a legii din statele de sud-vest ale Uniunii, de rude ale persoanelor care au decedat ca urmare a supradozei de droguri sau a violenţelor comise de imigranţi ilegali, precum şi de membri ai cabinetul său, a calificat rezoluţia Congresului ca fiind periculoasă.

"Ca preşedinte, protejarea naţiunii este datoria mea cea mai înaltă. Ieri, Congresul a adoptat o rezoluţie periculoasă care, dacă prin semnare ar deveni lege, ar pune în pericol, într-un foarte grav pericol, viaţa a nenumăraţi americani" a declarat Trump, potrivit dpa. "Rareori am avut o astfel de urgenţă naţională", a subliniat preşedintele SUA.

Făcând referire la imigraţia ilegală, preşedintele american a mai declarat că deşi "oamenilor nu le place cuvântul invazie, chiar despre asta este vorba", conform AFP.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?