Trump s-a dezlănțuit împotriva imigranților. Decretul va intra în vigoare în curând

 

''Imigranţii care intră în SUA nu ar trebui să apese pe umerii sistemului nostru de sănătate şi, în consecinţă, pe umerii contribuabililor americani'', este mesajul lui Donald Trump, care a emis un decret extrem de dur anti-imigrație.

SUA vor limita drastic intrarea imigranţilor fără asigurări de sănătate sau care nu deţin mijloacele pentru a-şi plăti îngrijirea medicală, pentru a se evita ''o povară suplimentară pentru sistemul de sănătate şi pentru contribuabilii americani'', a anunţat vineri seară preşedintele Donald Trump, potrivit Reuters şi AFP.

Măsura va intra în vigoare pe data de 3 noiembrie.

Doar imigranţii care vor face dovada că nu vor fi o ''povară substanţială'' pentru sistemul de sănătate american vor putea primi vize de intrare, a declarat liderul de la Casa Albă într-o ''proclamaţie prezidenţială'' publicată vineri seară.

''Imigranţii care intră în ţara noastră nu ar trebui să apese pe umerii sistemului nostru de sănătate şi, în consecinţă, pe umerii contribuabililor americani'', relevă declaraţia citată.

''SUA au o lungă istorie de primire a imigranţilor aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune. Trebuie să menţinem această tradiţie răspunzând provocărilor cu care se confruntă sistemul nostru de sănătate'', adaugă textul.

Lupta contra imigraţiei ilegale şi restricţiile asupra primirii de străini constituie unul dintre principalii piloni ai agendei preşedintelui Donald Trump.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?