Trump, prima REACŢIE după ultimul test balistic al Coreei de Nord: "E un act de dispreţ..."

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis marţi un comunicat în care precizează că testul balistic efectuat de regimul de la Phenian reprezintă un act de dispreţ faţă de vecinii ei şi faţă de comunitatea internaţională, relatează Politico.com.”Lumea a primit mesajul Coreei de Nord: acest regim a semnalat dispreţul său faţă de vecinii săi, faţă de toţi membri Organizaţiei Naţiunilor Unite şi faţă de standardele minime de comportament internaţional acceptabil. Acţiunile ameninţătoare şi destabilizatoare nu fac decât să crească starea de izolare a regimului nord-coreean în regiune şi în întreaga lume. Toate opţiunile sunt pe masă”, se arată în comunicatul emis de Casa Albă.

După testul efectuat de regimul de la Phenian, Trump a avut o convorbire telefonică de aproximativ 40 de minute cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe. Detalii legate de convorbirea dintre cei doi au fost oferite de către The Associated Press, menţionându-se că SUA este ”100% alături de Japonia”, scrie Mediafax. 

Marţi, regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a zburat deasupra nordului Japoniei şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific. Acest test vine în contextul în care SUA şi Coreea de Nord desfăşoară exerciţii militare în regiune.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?