Trump, la ONU: S-ar putea să nu fie altă opţiune decât să distrugem total Coreea de Nord

Președintele american Donald Trump a declarat marți, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite 'va deveni în curând mai puternică decât oricând', dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP și Reuters."Statele Unite ale Americii au o putere şi o răbdare fenomenale, dar dacă sunt forţate să se apere pe sine sau pe aliaţi, nu vom avea altă opţiune decât să distrugem complet Coreea de Nord", a spus Trump. "Omul rachetă" e într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său", a mai spus preşedintele SUA, referindu-se la liderul Coreei de Nord, pe care îl numeşte, ironic, Omul-rachetă. 

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunța la programul său de arme nucleare, scrie Agerpres. 

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, președintele american a afirmat că lumea se confruntă cu amenințări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul și Coreea de Nord, dar și a 'teroriștilor și extremiștilor'.

'Regimurile paria nu numai că sprijină teroriștii, însă amenință alte națiuni și popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate', a spus Trump, referindu-se la arma nucleară.

Trump, care a sosit la putere cu sloganul 'America în primul rând', a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-și impună voința asupra altor state și va respecta suveranitatea acestora.

'Voi apăra interesele Americii mai presus de orice', a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU.

'Însă pentru îndeplinirea obligațiilor noastre față de alte națiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere și sigure', a mai spus el.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?