Trump intenționează să extindă lista țărilor vizate de decretul anti-imigrație

Președintele american Donald Trump ar putea decide să adauge noi țări pe lista celor deja afectate de restricțiile de intrare în SUA prin controversatul său decret anti-imigrație care expiră duminică, transmite AFP.Responsabili ai Casei Albe și ai Departamentului Securității Interne au spus vineri că au identificat un număr de țări care nu pot sau nu vor să se supună controalelor de securitate cerute de SUA pentru intrarea pe teritoriul lor.

Președintele american a spus la începutul lui 2017 că are nevoie de o perioadă de 90 de zile de interdicție pentru cetățenii din șase țări musulmane (Siria, Libia, Iran, Sudan, Somalia și Yemen), precum și de 120 de zile de interdicție pentru refugiații din întreaga lume, pentru a introduce noi filtre de primire.

Fără a dezvălui noile țări vizate și nici numărul lor, oficialii citați au spus că un nou decret prezidențial va introduce o 'gamă' de măsuri care merg de la controale mai ferme — cum ar fi solicitarea de acces la telefoanele mobile sau la conturile de pe rețelele de socializare — la o interdicție pur și simplu.

"Obiectivul nu este de a-i împiedica definitiv pe cetățenii din anumite țări să vină în SUA. Obiectivul este de a-i proteja pe americani până când guvernele străine se pliază pe cererile noastre și nu mai reprezintă riscuri pentru securitatea SUA", a explicat Miles Taylor, consilier al secretarului pentru Securitatea Internă.

După cinci luni de procese în justiție, o versiune modificată a decretului privind migrația semnat de președintele american a intrat în vigoare la 29 iunie. Durata sa de aplicare se încheie în acest weekend, fără a se ști dacă cei 180 de milioane de locuitori ai celor șase țări vizate vor fi primiți din nou în SUA.

Cei nouă judecători ai Curții Supreme a SUA vor examina la 10 octombrie fondul celei mai controversate măsuri a liderului republican.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?