Trompeta Îngerului, pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă! Ce pățesc cei care o consumă

Trompeta Îngerului, plantă din genul Brugmansia, nu are nimic angelic în ea şi nu este nici un instrument muzical. Este în schimb o floare a cărei frumuseţe ascunde latura sa întunecată. Aşadar, este bine să fie lăsată doar pentru a decora grădinile şi nimic mai mult.În cel mai bun caz, Trompeta Îngerului poate da halucinaţii îngrozitoare, iar în cel mai rău caz este letală, scrie Curiosity.

Totuşi, se poate susţine că unele efecte sunt mai rele ca moartea, precum paralizia parţială.

The American Journal of Psychiatry avertizează cu privire la pericolele consumării acestei plante: „ingestia florilor de Trompeta Îngerului rezultă în simptome precum febra, delirul, halucinaţiile, agitaţia şi tulburări permanente de memorie. Intoxicările severe pot duce la paralizie parţială, convulsii şi moarte”, potrivit descopera.ro

Pericolul din această plantă provine din compuşii chimici numiţi alcaloizi tropanici. Există totuşi o modalitate de a neutraliza efectele: o injecţie care este utilizată şi în cazul tratării glaucomului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?