Judo: Trei locuri 5 pentru judoka românce. Gușă: Miza competiției, punctajul pentru Europene

România participă cu 12 judoka, șapte la masculin şi cinci la feminin, la turneul Grand Slam de la Ekaterinburg (Rusia), care are loc de sâmbătă până luni.”Azi, judoka noștri au participat la un Grand Slam, care este o competiție importantă, echivalentul Grand Slam-urilor din tenis”, a declarat președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

În cadrul finalelor pentru bronz, care au început cu cea de la categoria 48 de kg, Monica Ungureanu a luptat cu una dintre campioanele Mongoliei, ”o sportivă talentată, care aparține unei școli de judo aflate în primele trei în ranking-ul mondial”, spune Gușă, însă a pierdut. 

Atât Florian, cât și Ohâi au pierdut în fața unor sportive din Japonia. 

Referitor la miza campionatului, președintele Federației Române de Judo e explicat că există atât una financiară, cât și una de punctaj. ”În baza punctelor pe care sportivii români pot să le acumuleze vor putea să se claseze mult mai bine la startul Campionatelor Europene”, a precizat Cozmin Gușă.

La masculin România este reprezentată de Marcel Cercea, Alexandru Raicu (ambii la cat. 73 kg), Elemer Szocs (cat. 81 kg), Eduard Şerban (cat. 90 kg), Luca Kunszabo, Ionuţ Văsian (ambii la cat. 100 kg), Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).

Cercea îl are ca adversar în primul tur pe italianul Alfio Basile, iar Raicu pe armeanul Arsen Gazarian. Szocs va lupta cu ungurul Laszlo Csoknyai, iar Şerban cu rusul Aleksandr Rosliakov. Văsian va avea un adversar din Letonia, Jevgenijs Borodavko, iar Kunszabo îl va întâlni pe Daniel Mukete (Belarus). Simionescu intră direct în optimi, contra rusului Musa Tumenov.

În concursul feminin evoluează Monica Ungureanu, Alexandra Pop (ambele la cat. 48 kg), Alexandra-Larisa Florian (cat. 52 kg), Loredana Ohâi (cat. 57 kg), Ştefania Adelina Dobre (cat. 63 kg).

Ungureanu se bate în primul tur cu Kelly Staddon (Marea Britanie), iar Pop cu franţuzoaica Melodie Vaugarny. Larisa Floriana are o adversară din Tadjikistan în primul tur, Oishabonu Qurbonalieva, la fel ca şi Loredana Ohâi (Shohida Qalandarova), în timp ce Ştefania Dobre o înfruntă în optimi pe rusoaica Ekaterina Valkova.

La competiţie s-au înscris 251 de judoka din 34 de ţări, 152 la masculin şi 99 la feminin.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?